Arranca a València el EuroHockey Junior Championships 2017

SempreValencia/ @semvalencia

El `EuroHockey Junior Championship Men and Woman València´ ja ha començat. Un esdeveniment que reuneix a 15 equips europeus que persegueixen convertir-se en campions de EuropaSub21 i que se celebrarà des del dia 28 d’agost al dia 3 de setembre,

El torneig es presenta en dues categories, masculina i femenina, i finalitza el tres de setembre, quan es farà el lliurament dels trofeus als vencedors. Cadascuna de les categories està formada per vuit equips, en el cas de la masculina, i set en el de la femenina. València, ha sigut triada de nou com a seu d’un campionat internacional d’aquest esport, per la bona disposició de les seues instal•lacions esportives municipals.

Quinze equips 

Cadascun dels 15 equips procedeix de diferents països del continent. D’una banda, les seleccions d’Anglaterra, Holanda, Espanya, Bèlgica, Irlanda i Alemanya, que participen en ambdues categories. Mentre que, Portugal i Àustria ho fan en la categoria masculina, i França solament en la femenina.

La competició es va a disputar en dues fases. D’una banda la fase de grups, els dies 28, 30 i 31. D’altra banda, serà el cap de setmana, els dies 2 i 3 de setembre, quan les seleccions juguen les jornades de semifinals i finals.

torneo 4 naciones hockey hierba femenino | holanda – inglatera | sub 16 | HD | FR

En paraules de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau: “El fet que més de 500 persones visiten València, amb motiu del Campionat Europeu d’Hoquei, suposa una important injecció per a l’economia de la ciutat, i la certesa que s’ha de seguir impulsant que aquest tipus d’esdeveniments se celebren ací”.

El camp d’hoquei herba de Beteró, seu central de l’esdeveniment, és famós pel seu color blau, únic en el món fins a les Olimpíades de Londres 2012, quan va començar a generalitzar-se aquest to del material sintètic després de diversos estudis realitzats per l’Institut de Biomecànica de València. Després de la recent renovació del camp d’hoquei herba de Tarongers, aquest també llueix ara en color blau.