Els pilots valencians recolzats per la Diputació segueixen collint triomfs en l’elit del motor

Sempre Valencia/ @semvalencia

Arón Canet es col·loca segon en la general del Mundial de Moto 3 després de la seua victòria en Assen; Marta García s’acosta al pòdium en el seu debut en F4; i Eliseo Martínez es consolida entre els deu primers de la general de l’Euroformula Open de Fórmula 3.

Al voltant de 35 mil·lèsimes de segon de diferència sobre l’italià Romano Fenati han donat la victòria a Arón Canet en el Circuit d’Assen. Un triomf que posa de manifest el bon estat de forma del pilot valencià, que competeix per segon any amb moto3 i que amb aquest èxit, el segon de la temporada, es postula com a seriós candidat al Mundial, en la classificació del qual ja se situa segon, a 30 punts del català Joan Mir.

Èxit que se suma als collits per altres pilots becats per la Diputació de València. Marta García ha aconseguit dues sisenes posicions i una novena en el seu debut en F4 en les tres primeres carreres de la temporada en aquesta categoria. D’aquesta manera, la jove de Gandia segueix l’exemple del pilot Eliseo Martínez, qui ha debutat recentment en Fórmula 3 i se situa en la novena posició en la classificació general de l’Euroformula Open.

Bons resultats que avalen l’aposta de la Corporació provincial per la promoció del motor valencià des de la base a través de la Cuna de Campeones. Arón Canet és un dels pilots becats a través d’aquestes ajudes, que tenen com a objectiu recolzar aquest esport des de les categories inferiors fins a les professionals. En l’actualitat, al voltant de 50 promeses i talents valencians del motor reben aquestes ajudes per a desenvolupar la seua carrera com a pilots.

Una assistència molt reconeguda pels becats, com el propi Arón Canet, qui va destacar durant la presentació de les ajudes que “amb el suport de la Diputació el somni de ser pilot està un poc més a prop, per als més joves i també per als pilots del Mundial”. La Corporació va canviar els criteris de concessió de les ajudes als esports de motor al principi de la legislatura, repartint les beques entre un major nombre de pilots a través de la Cuna de Campeones.

La Diputació recolza el motor

En eixa línia d’objectivitzar les ajudes i respectar els criteris de selecció dels professionals, la Diputació recolza a pilots de Minivelocitat, el Campionat d’Espanya de Velocitat, el Campionat del Món de Superbikes i els mundials de Moto3, Moto2 i MotoGP. En cotxes, la gran novetat, s’ajuda a pilots de la Fórmula de Campions, l’escola de Kàrting del Circuit i els monoplaces de Marta García en Fórmula 4 i Eliseo Martínez en Fórmula 3.  

En total, enguany l’àrea d’Esports que dirigeix la diputada Isabel García ha destinat al voltant de 575.000 euros per a pilots de cotxes i motos. La pròxima cita del Mundial la té Canet aquest pròxim diumenge en el GP d’Alemanya, Circuit de Sachsenring, en el qual el pilot valencià tractarà de consolidar el segon lloc i continuar retallant distàncies amb el primer en la classificació general, Joan Mir.