Eliseo Martínez acaba cinquè la primera de les dues mànigues del Euroformula Open

Sempre Valencia/ Semvalencia

El pilot de la Fórmula de Campions i la Diputació de València Eliseo Martínez ha tancat “amb la moral alta” la tercera cita de la temporada de l’Euroformula Open, en la qual s’ha alçat amb una cinquena posició en la primera màniga i una novena plaça en la segona. Altre dels pilots de la Diputació de Valéncia, Carles Martínez, es va quedar a un pas de la final de l’Europeu de karting.

“Eliseo Martínez ha tornat a fer un pas avant en la seua carrera aquest cap de setmana. No para de confirmar que té alguna cosa especial per a aquest complicat esport”, ha manifestat Marco Rodríguez, director de Fórmula de Campions.

En carrera, Martínez va signar una “bona arrancada” i va aconseguir situar-se en la cinquena plaça, repetint el seu millor resultat d’enguany. No obstant açò, en la segona màniga, el pilot valencià va cometre un error en la volta ràpida i va arrancar des de l’onzena posició. Des d’ací i després d’una eixida en la qual va mantenir la seua posició, un toc amb un altre rival li va deixar danyada la direcció.

El pilot del Teo Martín Motorsport va poder marcar un ritme de carrera superior al del cinquè classificat i molt prop dels temps del tercer i quart. Així va poder acabar en el novè lloc, confirmant l’aprenentatge del valencià en aquesta categoria en què va aconseguir la cinquena volta més ràpida de la carrera.

La pròxima carrera del Euroformula Open arriba el cap de setmana del 2 de juliol a Hongria, un circuit desconegut per al pilot de L’Eliana, que marxa novè de la general.

 

Carles Martínez debuta en l’Europeu

Altre dels becats per la Diputació de València, Carles Martinez, ha completat aquest cap de setmana el seu debut en un europeu de karting, en el qual s’ha quedat a les portes de la final. Amb 58 pilots en la pista de Fernando Alonso, el pilot de tretze anys es va quedar a quatre posicions de classificar-se per a la final.

El pilot de la Formula de Campions va completar quatre carreres classificatòries, en dues de les quals va arribar a estar en la quarta i la cinquena posició. No obstant açò, en dues ocasions es va veure fora de pista espentat per un altre rival, provocant que quedara fóra del repte final per escassos punts.

Per al pilot de Gandia s’ha tractat d’una “experiència dura, amb un nivell alt però que podia mantener prou bé. Tenia una bona posada a punt del xassís i l’equip ha funcionat de forma coordinada en tot moment”.

“Aquest cap de setmana Carles Martínez ha completat un debut satisfactori en un campionat europeu de màxim nivell, amb tan sol tretze anys i contra rivals amb dos o tres anys d’experiència en la categoria”, ha recordat Rodríguez. “Confiem que seguirà creixent en la seua formació amb l’ajuda de la Fórmula de Campions i la Diputació de València”, ha afegit.