La final del XVI Trofeu Mestres Ciutat de València al trinquet de Pelayo

La final enfrontarà l’equip de Puchol II, Santi i Héctor amb el trio de Soro III, Nacho i Bueno, en una partida que iniciarà a les 17.00 hores i es retransmetrà en directe per À Punt

SempreValencia/ @semvalencia

La final del XVI Trofeu Mestres – Ciutat de València tindrà lloc este dissabte al trinquet de Pelayo. Puchol II, Santi i Héctor es veuran les cares amb Soro III, Nacho i Bueno en una partida que donarà inici a les 17.00 hores i que es podrà seguir en directe a través d’À Punt. Així, els millors jugadors de la temporada en la modalitat de l’escala i corda conclouran un campionat marcat pels acomiadaments.

Serà l’última vegada que es veja competir a Soro III en la catedral. El de Massamagrell es retira en set dies, però els aficionats assidus a Pelayo poden gaudir dels seus últims colps al recinte de València, on a més podria anar-se’n amb un títol. Això és possible gràcies a la victòria en la semifinal davant l’equip de Marc, Félix i Monrabal II. El 60-35 amb el que va concloure el lluminós va arribar sobre la base de la brega i la fortuna. Els finalistes van pegar primer amb quatre jocs on Nacho matava, Soro III ho passava tot i Bueno era una paret. Després, els blaus van reviscolar de les errades no forçades anteriorment per a retallar distàncies fins al 40-35. A partir d’ací, l’aparició de Nacho, actuant amb les dues mans i oferint rapidesa de cames, va estar clau per a sumar cada joc fins a la victòria.

En l’altre costat de la corda estaran Puchol II, Santi i Héctor perquè van superar a Giner, Tomás II i Carlos amb el mateix resultat que l’altra semifinal. En este cas, el començament de la partida va ser més equilibrat en forces i marcador. Puchol II i Giner van liderar els seus respectius equips, encara que ben acompanyats per les línies capdavanteres, que sobretot es van ocupar de fer el quinze. L’entrada de Santi en l’anotació i les rematades específiques d’Héctor van motivar que la igualada a 30 es trencarà amb tantejos d’avantatge per als rojos. Els blaus van reaccionar per a tornar a situar-se a un joc, però els finalistes van pegar un pas endavant en imprimir més força i mantenir la iniciativa.

Tot i que esta final significarà l’última partida de Soro III a la catedral, no està previst cap homenatge, ja que des de la Fundació per la Pilota s’ha consensuat amb el jugador que la retirada de l’activitat professional siga este divendres, dia 23 de desembre, al trinquet Salvador Sagols de Vila-real, on es durà a terme l’acte de comiat. En este sentit, Félix també va viure el seu particular acomiadament al trinquet de Pelayo amb la semifinal del Trofeu Mestres – Ciutat de València, ja que la seua retirada serà efectiva esta setmana. Encara que inicialment es va anunciar un homenatge a Pelayo per a este dissabte, finalment no serà així. Això no obstant, l’homenatge a Félix se centrarà este diumenge al trinquet ‘El Rovellet’ de Dénia, localitat natal del mitger, ja que així s’hi ha pactat eixa data amb el consens del protagonista de tan emotiva jornada.

Cartell de la final del Trofeu de Mestetres al Pelayo