El president de la Diputació de València rep als campions de la pilota valenciana

Toni Gaspar ha rebut a la seu provincial als campions de la Lliga, la Copa i l’individual d’escala i corda i de raspall

SempreValencia/ @semvalencia

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha rebut este dimecres en la seu de la corporació provincial als campions de les tres competicions més rellevants de la pilota valenciana: la Lliga, la Copa i l’Individual, de les modalitats d’escala i corda i raspall.

Puchol II i Tonet IV han assistit com a campions individuals. El rest de Vinalesa també ha estat com a guanyador de la Lliga, juntament amb Santi i Carlos, mentre que la mateixa competició de raspall la van guanyar Vicent, Raúl i Murcianet, encara que el primer no ha pogut comparéixer per motius personals, com tampoc Soro III, que va resultar vencedor de la Copa d’escala i corda formant equip amb Nacho. En la Copa de raspall, els vencedors van ser Ian i Brisca, que com la resta de campions han acudit a la recepció amb els seus respectius trofeus.

En l’acte també ha participat el diputat d’Esports, Andrés Campos, qui ha destacat la professionalització de la pilota en els darrers anys. I en representació de la Fundació per la Pilota Valenciana ha intervingut el seu president, Juan Ureña, qui ha manifestat que “ací tenim una representació de jugadors que arriben de tot arreu de la Comunitat Valenciana. Això ens diu que la pilota és un element vertebrador de tots els valencians. Des de la Fundació treballem per millorar el nostre esport i la situació dels pilotaris. Per això, el suport de la Diputació és fonamental per a desenvolupar esta tasca”.

Després ha sigut l’amfitrió, Toni Gaspar, qui s’ha dirigit als campions. Primer per a recordar la modificació del conveni amb la Fundació per la Pilota, mitjançat el qual es mantenia l’aportació econòmica, però la corporació provincial deixaria de donar nom a campionats perquè eixe espai quede obert a altres col·laboracions. Això sí, la marca de la Diputació de València estarà en el frontal dels equipaments dels pilotaris en totes les competicions, trofeus i fins i tot en les partides denominades del ‘dia a dia’.

A continuació, Gaspar ha assenyalat que “la pilota és el nostre esport, de cavallers i del qual han d’aprendre altres esports. Històricament ha sigut l’esport amb més suport des de la Diputació, independentment del color de la presidència. Això significa que cap partit polític pot apropiar-se de la pilota, ja que és del poble valencià i de vosaltres, els pilotaris”.

El president ha tancat la seua intervenció amb unes paraules de comiat. “Segurament, este serà el meu últim acte en la pilota com a president de la Diputació de València, càrrec que deixaré d’ocupar perquè he decidit no tornar a presentar-me com a alcalde de Faura després de vint anys. I sense ser alcalde no pots ser president d’esta corporació. El meu compromís amb la pilota va començar abans de ser president, des de l’alcaldia de Faura, i continuarà allà on estiga. Gràcies pel que feu, per la vostra dedicació i us anime que marqueu el camí pel qual ha d’anar la pilota per a aconseguir arribar encara més a la ciutadania, especialment a les comarques que no tenen tanta tradició de jugadors, però que gaudeixen veient una partida”