Es retira Félix, un referent de la pilota

El de Dénia es retira després de completar una trayectòria impecable al mon de la pilota

SempreValencia/ @semvalencia

Amb setze anys ja estava jugant de blanc. I amb disset ja era un habitual de les partides importants. Poc després es va convertir en figura, primer en la punta, i posteriorment al mig, on ha aconseguit ser un dels pilotaris més rellevants en la història recent de l’esport dels valencians. Es tracta de Félix Peñarrubia Larrosa, més conegut amb el nom esportiu de Félix. En el mes de novembre complirà quaranta-tres anys i, segons ha anunciat este dijous en sa casa, el trinquet El Rovellet de Dénia, ha arribat el moment de tancar una trajectòria esportiva impecable.

La retirada no serà immediata. “Ha estat una decisió molt meditada i finalment he considerat que el millor és acabar quan finalitze el present any. I he volgut anunciar-ho ara, amb temps, per a poder acomiadar-me dels aficionats en els trofeus que he jugat tota la vida i en els trinquets que aniré visitant fins que acabe l’any”, ha explicat Félix.

No li puc donar més a la pilota, que m’ho ha donat tot, i vull ser jo qui diga adeu. Hui comence un comiat compartint sensacions, i per la meua part agraïment, a la meua família, que tant estime. Als meus sogres, als meus pares, que van ser els que van començar a gaudir-me i a patir-me, fent molts kilòmetres perquè jo poguera jugar i dedicar-me a la pilota”, afegia Félix.

L’emotivitat anava creixent. Finalment, Félix no ha pogut evitar emocionar-se. Entre aplaudiments, ha agafat aire, per a continuar el seu discurs, ara centrat en el que més estima: “Si abans he dit que la pilota m’ho ha donat tot, fixeu-vos que a la meua dona la vaig conéixer en una partida. Ja no puc demanar més. I sense ella, la meua carrera hauria acabat molt abans. M’ha aguantat moltes coses bones, però també moltes roïnes, i sobretot ha sigut la persona que sempre ha estat al meu costat. Com també els dos meus fills, dels quals m’ompli d’orgull que tinguen una afició bàrbara a la pilota i que m’acompanyen a tots els trinquets, a totes les partides. I ara espere ser jo qui gaudisca de Félix (fill), que també juga a pilota, i per a mi és una motivació poder ajudar-lo i tant de bo arribe a ser pilotari perquè per a mi seria un desig complit”.

Félix acompanyat de la seua familia/ Fotos: Funpival

Félix també ha volgut acordar-se de tos aquells que li han donat el seu suport, molts d’ells presents hui al trinquet. “Este és un moment molt especial per a mi i més fent este acte en el trinquet de la meua ciutat, on m’he criat i més m’han ajudat. Vull agrair públicament el suport que sempre he tingut dels meus patrocinadors i en especial de Baleària, ací representada per Ricard, que està al costat meu des de fa moltíssims anys. També, per descomptat, a l’Ajuntament de Dénia, que és el patrocini més antic que tinc perquè des de xicotet ja portava l’escut del meu poble amb molt d’orgull. I a la Fundació, que des que es va crear està fent una tasca genial i que en esta situació concreta de la retirada s’ha portat fenomenal amb mi. Inclús m’han insistit que m’ho pense bé, que no siga una decisió precipitada per tal de no penedir-me, però tinc molt clar que vull retirar-me estant a un bon nivell i ara és el moment adequat”, ha dit.

En l’acte també ha intervingut Joan Alepuz, president de la Fundació per la Pilota Valenciana. “Este és un anunci que sempre ha d’arribar en la carrera d’un pilotari, però he de reconéixer que ens deixa un poc tristos perquè Félix és una figura insubstituïble. Recorde quan ell començava i que molt prompte va fer el bot a la primera línia. I que des d’aleshores ha estat molts anys donant-nos alegries. Independentment dels títols que ha guanyat, que n’ha guanyat tots, el nom de Félix està inscrit en la història de la pilota valenciana com un dels grans mitgers. Eixe és l’orgull que nosaltres tenim i que ell ha de tindre. Sempre ha complit, sempre ho ha donat tot en la canxa i, encara que podria continuar jugant algun any més, és la seua decisió i l’hem de respectar i donar-li suport en allò que faça falta”, ha apuntat Alepuz.

L’encarregat de tancar l’acte ha sigut Vicent Grimalt, alcalde de Dénia, qui ha manifestat que “la vida són etapes i tu Félix creus que ja has complit una etapa. Com a alcalde de Dénia he de dir que tenim molt clar que el que has deixat i has fet per Dénia és molt important per al nostre poble. I que el que tu has sembrat va veient-se en l’escola i en el club de pilota. Persones com tu fan que l’afició vaja a més i, a part de felicitar-te, volem donar-te les gràcies. Estem molt orgullosos que hages representat el nom de Dénia i confiem que continuaràs vinculat a la pilota perquè ets un magnífic referent per als joves. Pots estar molt content per la carrera esportiva que has tingut i les portes de l’Ajuntament les tens obertes per a continuar ajudant i recolzant a la pilota”, ha assenyalat Grimalt.