Depedro, El Diluvi, Anni B Sweet, Juan Perro i Nacho Vegas ‘A la llum de la lluna’ en el monestir de Sant Miquel dels Reis

Tornen els concerts i les entrades es podran descarregar a partir del dijous 31 de març

SempreValencia/ @semvalencia

El monestir de Sant Miquel dels Reis acollirà la tercera edició d»A la llum de la lluna’, que enguany comptarà amb la participació de Depedro, El Diluvi, Anni B Sweet, Juan Perro i Nacho Vegas.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha afirmat que «‘A la llum de la lluna’ es consolida com una de les cites musicals fonamentals del nostre panorama cultural, ja que uneix l’experiència de viure un concert íntim en un espai tan singular amb la qualitat i el prestigi dels artistes que participen en el cicle».

Ha assenyalat que «La cultura no pot funcionar en compartiments estancs, i per això fa anys que participem en iniciatives que tenen relació amb la dansa, el teatre, o la música, vinculant-les especialment amb l’escenari de Sant Miquel dels Reis».

«El nostre objectiu és doble: d’una banda, contribuir al creixement dels sectors culturals i, d’una altra, oferir la possibilitat a la ciutadania que gaudisca de la cultura en un espai tan emblemàtic com el monestir de Sant Miquel dels Reis, tan vinculat a la nostra història i al nostre passat més recent», ha explicat.

El cicle de concerts és gratuït i les entrades es descarreguen en la web https://alallumdelalluna.com/ (s’abonen 2,50 € per entrada en concepte de despeses de gestió de la plataforma). Es podran reservar un màxim de 4 entrades per compra i estaran disponibles el 31 de març a partir de les 12.00 hores. Enguany s’amplia l’aforament a 400 localitats.

Igual que en les anteriors edicions, el cartell ha sigut dissenyat pel dibuixant Paco Roca, que enguany ha volgut reflectir el canvi d’escenari, del claustre interior a la fabulosa façana de Sant Miquel dels Reis, així com destacar l’ambient poètic i ancestral de la música a la llum de la lluna, i la necessitat de fer el nostre el que s’ha viscut, capturant aquests moments especials per mitjà de les noves tecnologies.

Cartell dissenyat per Paco Roca


Concerts

Depedro és el cantant que obrirà el cicle el divendres 6 de maig. El projecte musical de Jairo Zavala, en marxa des de l’any 2008, arribarà a Sant Miquel dels Reis per a presentar el seu últim treball ‘Máquina de piedad’. Com és habitual, el repertori de l’àlbum destil·la sonoritats d’Amèrica Llatina, Àfrica, el Mediterrani o els Estats Units. Les lletres han sigut escrites des d’una humanitat sincera i empàtica.

Una setmana més tard, el dia 13, serà el torn del grup El Diluvi. Aquest sextet nascut a la comarca de l’Alcoià fa més de deu anys que ha sabut combinar elements de la música tradicional i el folk valencià; estils populars d’altres latituds (cúmbia, reggae, rumba), i ritmes més actuals per a crear un ‘mestissatge mediterrani’ que ha fet ballar a persones de les procedències més diverses. El passat mes de gener van traure el disc ‘Present’.

El divendres 20 de maig, el públic podrà disfrutar amb les composicions d’Anni B Sweet. La seua música presenta registres molt versàtils i està marcada per la seua gran veu i una creativitat que li permet transitar per distints gèneres: el folk íntim, el pop, el soul dels anys seixanta, la new wave dels huitanta o el rock i la psicodèlia dels setanta.

El dia 27 de maig estarà protagonitzat per Juan Perro. Figura fonamental de la música espanyola de les últimes quatre dècades, el saragossà estrenarà a València el repertori del recent disc ‘Libertad’. Ho farà en format de duo amb la companyia del guitarrista Vicenç Solsona.

Finalment, Nacho Vegas s’encarregarà de tancar l’escenari de Sant Miquel dels Reis el divendres 3 de juny. L’asturià és un altre clàssic de l’escena del nostre país des de principi dels anys noranta. Actualment, el de Gijón presenta el treball ‘Mundos inmóviles derrumbándose’, que va veure la llum el passat mes de gener. Els seus deu talls tornen a incidir en la fragilitat, la soledat i la bellesa més crua. Aquests mateixos elements han convertit Nacho Vegas en una de les veus més respectades en l’àmbit de les músiques populars tant a Espanya com a Llatinoamèrica.