València suspén la Sant Silvestre 2021 per l’alta incidència del covid-19

La popular carrera nadalenca no podrà realitzar-se a causa de la situació sanitària

SempreValencia/ @semvalencia

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal (FDM), Pilar Bernabé, ha explicat que està decisió respon “a l’interés general” i es troba “en la línia de les directrius que marca la Conselleria”. “Desgraciadament, enguany tampoc podrem celebrar la Sant Silvestre Popular. Des de la FDM, continuem fent tot el possible per retornar l’esport al carrer i, des de la #ValènciaCorre del mes de maig, hem estat organitzant carreres populars. No obstant això, sempre hem prioritzat la seguretat de les persones assistents i, en este moment, toca ser prudents i responsables, seguint amb el gran exemple que han demostrat les valencianes i els valencians”, ha comentat Bernabé.

La decisió de cancel·lar la carrera arriba després de l’augment de la incidència a València, que ja supera els 300 casos positius per cada 100.000 habitants. La dificultat per a controlar aforaments i participants en una de les proves més cèlebres del calendari runner ha motivat la seua suspensió, de nou, en este 2021. Cal recordar que l’any passat la prova ja no va poder durse a terme a causa a les restriccions derivades de la Covid-19, que no permetien la celebració d’esdeveniments multitudinaris.

Previndre l’expansió de la Covid-19 en nadal

L’objectiu principal de la Fundació Esportiva Municipal és promoure l’esport segur i això implica respectar la normativa i les recomanacions de les autoritats sanitàries. Per això, en este moment, s’apel·la a la comprensió i, especialment, a la responsabilitat de totes les persones.

La cancel·lació de la Sant Silvestre Popular, que enguany hauria complit la seua 38 edició, no és l’única mesura que l’Ajuntament de València ha pres respecte al programa d’actes previst per a la festivitat de Nadal. Així mateix, la plaça de l’Ajuntament estarà tancada en Nit de cap d’any per a evitar festes i aglomeracions i la Cavalcada de Reis se celebrarà amb un aforament més reduït i un recorregut més breu. De la mateixa manera, també es controlarà estrictament l’aforament en Expojove.

Una carrera amb gran tradició a València

La Sant Silvestre popular és un esdeveniment esportiu que reuneix cada 30 de desembre a milers de persones en el centre de València i en moltes altres localitats de tota la Comunitat Valenciana. La carrera es caracteritza pel seu ambient lúdic i popular, i per la participació de milers de famílies, amigues i amics, que es llancen als carrers per a omplir la jornada de color, disfresses i alegria.

En l’última edició presencial, la de 2019, 600 corredores i corredors es van disputar el primer lloc en la capital valenciana, mentre que 17.000 persones més van participar en la carrera amb la diversió i l’esport com a premi.

Foto de portada: Sergio Espinosa/ Font: Ajuntament de València