La Fórmula de Campeones acomiada un any de consolidació i creixement

Els pilots de l’escola d’automobilisme del Circuit Ricardo Tormo han sigut protagonistes en totes les categories

SempreValencia/ @semvalencia

La Fórmula de Campeones, l’escola d’automobilisme del Circuit Ricardo Tormo, acomiada l’any 2021, en què ha consolidat el seu projecte en diverses categories i en el qual ha confirmat el seu creixement. Les victòries en el Campionat d’Espanya de Fórmula 4, els podis en les W Sèries o la lluita pel Campionat del Món de Kàrting són només els titulars d’una temporada per al record.

De fet, la campanya de l’equip Fórmula de Campeones en el Campionat d’Espanya de Fórmula 4 ha sigut la millor. Així ho destaca Marco Rodríguez, director del projecte del Circuit Ricardo Tormo: «Ha sigut un any molt complet. Comptàvem amb un debutant com Dani Maciá i amb un pilot que repetia, Quique Bordas, i crec que ha sigut la millor temporada en Fórmula 4 no només pels resultats, que han sigut molt bons, sinó per l’extraordinari nivell que s’ha vist en el campionat».

Aquests resultats han deixat Bordas i Maciá entre els cinc millors pilots de la competició i l’equip, el tercer. Així, Rodríguez exalça el treball de tots els integrants de Fórmula de Campeones: «Bordas ha fet un any increïble guanyant dues carreres i ha crescut moltíssim, mentre que Maciá ha alternat el seu gran talent i la velocitat amb errors mínims que es cometen quan es debuta. Però, en general, el funcionament de l’equip i el bon ambient amb els pilots han fet d’aquest un any completíssim».

Nerea Martí i Marta García, protagonistes en les W Sèries

Fórmula de Campeones també ha deixat l’empremta en les W Sèries amb Nerea Martí i Marta García. Les dues han viscut un any de constant evolució en què han pogut xafar el podi i demostrar tot el seu talent.

Especialment intensa ha sigut la temporada per a Martí. La pilot de Fórmula de Campeones, dins del programa del Centre de Tecnificació del Circuit (CETDM), no ha notat la seua traça de debutant i ha pogut acomiadar l’any en quarta posició de la classificació general amb 61 punts. A més, va pujar al tercer escaló del podi en la carrera que va tindre lloc en el traçat hongarés d’Hungaroring.

Per això, Martí ha compartit la il·lusió dels bons resultats i la seua ambició de cara als pròxims reptes: «Estic contenta per l’evolució que he tingut des de l’inici i per tot el que he aprés. També he tingut l’oportunitat de fer un test amb un F3 i de començar la meua aventura en els turismes amb el BMW Espanya Motorsport».

Més complicat ha sigut per a Marta García. La sort ha sigut esquiva per a ella en moltes de les carreres, però això no va frenar una pilot d’un talent com el seu. Sense anar més lluny, va poder assaborir el podi gràcies al tercer lloc que va ocupar en la carrera de Spa i deixar arrere un mal cap de setmana en Silverstone que, a la fi, va ser clau.

La mateixa pilot assenyala aquell moment: «Hi va ser quan vaig notar més la presència de Fórmula de Campeones. En Silverstone les coses no van eixir bé i de seguida em van donar el seu suport i em van ajudar. Vaig poder entrenar amb ells per a les carreres següents i s’hi va veure una gran millora quant a resultats amb el tercer lloc de Spa».

Marta García/ Fotos: GVA

La lluita pel Campionat del Món de Kàrting

També ha sigut un any intens pel que fa al kàrting. Sense anar més lluny, els pilots Dani Briz i Rubén Moya van lluitar fins al final pel Campionat del Món de Kàrting en el circuit de Campillos, a Màlaga.

En una prova marcada per la dificultat i amb quasi 200 participants, Briz va aconseguir superar les tandes classificatòries per a acabar entre els 20 millors pilots del món i Moya es va fer càrrec d’una remuntada des de la 30a posició fins a la 10a. Per això, Marco Rodríguez valora positivament la temporada: «Nosaltres donem un suport extern i la veritat és que ha sigut un bon any per al projecte de kàrting. Hem obtingut grans resultats».