El V Trofeu Mixt Masymas s’ha presentat este dimarts a Pedreguer on es disputaran les finals

Les eliminatòries prèvies tindran lloc a Xeraco i Guadassuar

SempreValencia/ @semvalencia

Uns quants són els tornejos que durant la temporada aglutinen als millors exponents del moment de la pilota d’elit. El Trofeu Mixt Masymas és un d’ells. Però cap, excepte el que correspon a la cadena Supermercats Masymas, compta amb la particularitat de fer coincidir en la mateixa sessió i trinquet a les primeres figures de les dues modalitats professionals, el raspall i l’escala i corda, així com a les seues dues aficions.

La cinquena edició del Trofeu Mixt Masymas transcorrerà, com és habitual, en tres jornades corresponents a les semifinals i la final de cada disciplina. El punt de partida serà el trinquet de Xeraco, on dilluns que ve dia 13 de desembre es coneixerà qui són els primers aspirants a cadascun dels títols.

Com la de Xeraco és una plaça més pròpia del raspall, la sessió començarà amb la semifinal d’escala i corda que mesurarà a De la Vega i Félix contra Marc i Javi, pilotaris que han acaparat bona part dels títols o han arribat a les finals de les competicions més importants de l’any, com la Lliga o la Copa.

A continuació, torn per al raspall, amb Salelles II i Tonet IV enfrontant-se a Vicent i Canari. El potencial de les dues parelles és màxim tenint en compte el moment de forma dels seus components i els assoliments adquirits en la present temporada. Pot ser que Tonet IV siga el principal reclam per a l’afició a causa de la seua condició de número u encara que Vicent i Canari jugaran a casa, en el trinquet on millor saben explotar les seues virtuts.

La segona sessió doble de figures tindrà lloc en el trinquet de Guadassuar el dimecres dia 15 de desembre.

En este cas, l’ordre serà invers i primer es disputarà la semifinal de raspall que enfrontarà a Marrahí i Seve contra Vercher i Brisca. Potència, qualitat, definició i capacitat per a neutralitzar les escomeses del rival són les principals característiques de les dues parelles.

A continuació es penjarà la corda en el trinquet perquè Puchol II i Pere s’enfronten a Giner i Tomàs II. En este cartell apareix un altre número u, cas de Puchol II, encara que el rest de Vinalesa tindrà molt complicat erigir-se en el protagonista de la semifinal, ja que els seus tres companys han sigut dels pilotaris més destacats l’any que ara arriba a la fi.

Com és habitual, la clausura, la fi de festa, tindrà lloc en el trinquet de Pedreguer, localitat on té la seua seu la cadena alimentosa Supermercats Masymas. Serà el dissabte 18 de desembre i en primer lloc es resoldrà el títol de raspall i a continuació es jugarà la final de la modalitat d’escala i corda.

PRESENTACIÓ

La presentació del V Trofeu Mixt Masymas ha tingut lloc este dimarts a Pedreguer. L’acte ha estat presidit pel director general de Supermercats Masymas, José Juan Fornés, que ha començat la seua intervenció recordant-se del més gran: “Volia fer un esment especial per a Paco Cabanes ‘El Genovés’. Tots li apreciàvem i sabem que va fer per la pilota més que ningú. Volia recordar-ho amb emoció amb estes primeres paraules”, ha assenyalat Fornés.

Josep Maria Catalunya i José Juan Fornés durant la presentació/ Fotos. FUNPIVAL

“A mi també m’arriben paraules d’agraïment pel suport de Masymas a la pilota i escoltar-lo és molt important per nosaltres. Tots sou peces fonamentals per a la pilota i per a Masymas és un orgull presentar de nou el Trofeu Mixt. La pilota és l’esport de la terra, igual que ho és Masymas. Esforç, sacrifici i el treball en equip són els valors que compartim, és l’ADN del dia a dia Masymas. Fa quaranta anys que vam fundar l’empresa, sempre hem estat al costat de la pilota i continuarem fent-ho perquè és un orgull”, ha afegit José Juan Fornés.

També ha intervingut en la presentació Josep Maria Catalunya representant a la Fundació per la Pilota Valenciana. “És una alegria i una satisfacció estar en Masymas, la casa dels pilotaris. Malgrat els problemes que ens va causar la pandèmia, amb trinquets tancats i competicions parades, hem recuperat l’activitat. I en els pitjors moments, a l’hora de telefonar per a explicar la situació tan complicada, a l’altre costat estava José Juan Fornés. En una època com la que vivim, hui és el moment de personar-se ací perquè la pilota agraïsca que una empresa i un directiu tan important ens diga que no hi ha problema de continuar este camí junts”, ha dit Catalunya.

D’altra banda, Catalunya ha avançat que “enguany hem aconseguit que À Punt televise les dues finals del dia 18 de desembre en directe. Tots els valencians podran seguir des de la seua casa una de les millors jornades de l’any de l’esport de la pilota valenciana”.

Al costat de José Juan Fornés i Josep Maria Catalunya han estat en la presentació els pilotaris Pere i Tomàs II de la modalitat d’escala i corda i Vicent i Canari de la de raspall, així com el trinqueter de Guadassuar i Pedreguer, Daniel Ribera. Tots han destacat la qualitat dels equips configurats i la possibilitat, per inusual, de presenciar en directe dues partides de primer nivell.