L’IVAM proposa un club de ‘lectura mutant’ entorn de les exposicions

compartir obres literàries, musicals o audiovisuals

@semvalencia

L’objectiu és compartir obres literàries, musicals o audiovisuals sobre les mostres i generar noves lectures que canvien

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) posa en marxa un club de lectura per a compartir obres literàries, musicals o audiovisuals entorn de les exposicions del museu i generar una «lectura mutant». L’objectiu és trencar el concepte tradicional de llegir un llibre en soledat per a generar noves lectures històriques, artístiques, socials o polítiques que muten.

Les sessions, dinamitzades per Letra Salvaje (David Marote & Víctor Navarrete), comencen dimecres que ve 1 de desembre amb el taller «What’s in the f**kin’ box». Les activitats es duen a terme al voltant d’unes caixes en les quals cap qualsevol tipus d’inspiració, suggeriment o influència sobre les exposicions, ja siguen revistes, catàlegs, llibres, DVD… La dinàmica de les sessions, que arranquen amb una jornada dedicada a la mostra «Un exercici de violència. Guillermo Ros», consisteix en una posada en comú sobre el contingut de la caixa, que no és necessari haver consultat prèviament.

Per a Sonia Martínez, directora adjunta de l’IVAM, «el Grup de Lectura Mutante forma part de les accions de visibilització del museu com a espai de pensament, creació i trobada a través i a partir de la paraula». En aquest sentit, ha destacat que «entenem la biblioteca i centre de documentació de l’IVAM com un dels pilars de la institució. Potenciar-ne els usos i actualitzar-ne els fons a partir de la connexió amb altres materials i imaginaris creiem que és una de les vies per a començar a multiplicar la seua presència».

Amb motiu del projecte, s’habilitarà una plataforma digital que servirà com a repositori de les sessions i que funcionarà com a memòria digital comuna de referències transmèdia. Quan finalitzen els tallers s’editarà una publicació amb el material treballat. Participar en el Grup de Lectura Mutante és gratuït i requereix una inscripció prèvia a través d’ivam@consultaentradas.com o el telèfon 976004973 (de dilluns a dissabte de 9 a 20 hores).