La final de la Copa Diputació de València – Caixa Popular d’escala i corda

@semvalencia

En l’equip de Montserrat, Marc defensa el títol en la seua tercera final mentre que per a Pere serà la segona i es proclamaria campió per primera vegada

El Centre Cultural la Beneficència de València ha estat l’escenari on este dilluns ha tingut lloc el tradicional acte de presentació de la final de la Copa Diputació de València – Caixa Popular en la modalitat d’escala i corda. La partida enfrontarà a l’equip de Montserrat de Marc i Pere contra el d’Almussafes de De la Vega i Javi el pròxim dissabte al trinquet de la Pobla de Vallbona amb retransmissió en directe per À Punt a les 17.45 hores.

Segons el que han expressat la gran majoria de participants, la final és un duel de potència contra tècnica. La força ve del costat de la formació de Montserrat mentre que la capacitat per a passar-ho pràcticament tot seria la principal arma dels d’Almussafes.

Els protagonistes han vaticinat una final «molt igualada. És un bon trinquet, molt jugador i passador en el qual els dos equips podrem desplegar el nostre joc. Crec que haurem de pilotejar molt per a fer el quinze i estar prou encertats. Pronostique una partida llarga que es decidirà per detalls. De la Vega i Javi són molt passadors i haurem de buscar molt bé el quinze per a superar-los», ha explicat Marc.

A continuació ha sigut De la Vega qui ha mostrat la seua impressió de la final i dels rivals. «Encara no he jugat a la Pobla de Vallbona després de la reforma, però tinc referències que han deixat un trinquet magnífic. Sempre m’ha agradat perquè és molt jugador i estic content de disputar la final en ell. La partida sabem que serà complicada perquè la parella rival és, sobretot, molt potent. En la fase regular ens van guanyar les dues vegades, però nosaltres arribem amb confiança perquè sabem que una final sempre és diferent i existeixen factors que no es donen en altres partides, però sobretot perquè Javi i jo ens trobem molt bé per a jugar en este moment», ha comentat De la Vega.

Per part seua, Pere ha rebutjat la condició de favorit. «De la Vega i Javi són dos grans pilotaris i ho dic amb coneixement de causa perquè esta temporada he perdut contra ells la final de la Lliga. En la Copa han anat de menys a més, la passen molt i ens tocarà arriscar per a fer el quinze. Tot i que els hem guanyat dues vegades no em veig favorit perquè la final és una partida nova i diferent», ha assenyalat el mitger.

En la mateixa posició, però en l’equip contrari, Javi ha manifestat que «sent el trinquet de la Pobla de Vallbona un poc més menut que els altres en els quals vam perdre contra ells, crec que això ens podria afavorir. Però som conscients que juguem contra l’únic equip que no ha perdut cap partida i a més han guanyat sobrats. Hem de portar la final a la nostra manera de jugar i evitar que puguen desplegar el seu joc tan contundent. Personalment, tinc molt il·lusió per jugar la final perquè ja vaig sent veterà i arribar a finals em demostra que encara puc estar ací competint al nivell més alt», ha dit.