La Filmoteca de València acull una projecció matinal dels set curts valencians seleccionats per als Premis Goya

@semvalencia

La projecció està dirigida a periodistes i membres valencians de l’Acadèmia de Cinema d’Espanya

La Filmoteca de València acull una projecció especial el dimarts 9 de novembre, a les 11:30 hores, dels sets curtmetratges valencians prenominats a la 36a edició dels Premis Goya, la gala de la qual se celebrarà a València el 12 de febrer de 2022. Tres obres d’animació i quatre de ficció conformen la presència valenciana en aquesta edició dels Premis de l’Acadèmia de Cinema d’Espanya.

La Conselleria de Cultura, mitjançant l’Institut València de Cultura, ha organitzat aquesta sessió matinal per a les acadèmiques i els acadèmics valencians que participen en les votacions de l’Acadèmia de Cinema d’Espanya, abans que es conega la llista final de curtmetratges nominats a final d’any. La projecció també està dirigida a la premsa, per tal de donar a conéixer millor els set curts valencians prenominats.

Set curts valencians entre els 35 prenominats

La comissió de curtmetratges de l’Acadèmia va seleccionar deu títols d’animació, deu en l’apartat documental i quinze en la categoria de ficció, que podran ser votats pels acadèmics en aquestes pròximes setmanes, per a decidir els que finalment optaran als Goya 2021. D’aquests 35 curts, set són valencians.

Entre els seleccionats hi ha tres curts valencians d’animació: ‘Proceso de selección’, dirigit per Carla Pereira i produït per TV ON; ‘Umbrellas’, dirigit per Álvaro Gómez i José Prats i produït per Bígaro Films, i ‘Oddity’, dirigit per Ana Juesas i Germán Chazarra i produït per Barreira Arte y Diseño.

Cinc d’aquests curtmetratges compten amb les ajudes a la producció que convoca la Conselleria de Cultura a través de l’IVC

En l’apartat de ficció s’han seleccionat quatre curtmetratges: ‘Stanbrook’, dirigit per Óscar Bernàcer i produït per Nakamura Films i Nephilim Producciones; ‘Mindanao’, dirigit per Borja Soler i produït per Caballo Films i Filmeu; ‘Dana’, dirigit i produït per Lucía Forner Segarra, i ‘Tótem Loba’, dirigit per Verónica Echegui i produït per Estela Films i Pólvora Films, la productora de l’actor valencià Arturo Valls.

Cinc d’aquests curtmetratges compten amb les ajudes a la producció que convoca la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura: ‘Proceso de selección’, ‘Umbrellas’, ‘Stanbrook’ ‘Mindanao’ i ‘Dana’.

‘Stanbrook’ i ‘Proceso de selección’ també formen part del primer volum del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana 2021’. Amb l’edició d’aquest catàleg, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, promociona el curtmetratge valencià tant en festivals nacionals i internacionals de cinema com en mercats i altres esdeveniments del sector audiovisual.