L’espectacle ‘Música empresonada’ torna a Sant Miquel dels Reis

@semvalencia

Les entrades estan disponibles a partir d’aquest dimarts per a ser canviades de manera gratuïta en funcions que començaran el 7 d’octubre

L’espectacle ‘Música empresonada’, que recorda els músics valencians represaliats per les seues idees polítiques durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, torna a Sant Miquel dels Reis. I ho fa amb una imatge renovada i amb nous membres en el seu elenc. Una oportunitat més per a veure, de manera gratuïta, un tribut a la memòria històrica que es representarà durant la primera quinzena del mes d’octubre.

Del 7 al 10 i del 14 al 17 a les 20.30 hores es podrà gaudir d’aquest concert dramatitzat de músiques enllaçades amb biografies humanes, que desenvolupen un argument de ficció basat en fets i músics reals. L’any passat es va representar aquesta obra en diferents espais del monestir i, atesa la gran acollida de públic, la Direcció General de Cultura i Patrimoni s’ha decidit a reposar-la.

L’obra és el que a Europa s’anomena ‘teatre en llocs específics’, i per a fer-ho utilitza els espais de Sant Miquel dels Reis com a escenari i argument, i d’aquesta manera ofereix emocions estètiques i experiències vitals al visitant.

La Direcció General de Cultura i Patrimoni ha posat en escena aquesta obra musical el guió i la direcció escènica de la qual és de Toni Tordera; la documentació i direcció musical de Pasqual Pastor, amb un diàleg escrit per Juanjo Prats i fragments de Manuela Ortega. La producció executiva està a càrrec de Yapadú Artística SL.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat que l’espectacle es reposa per la gran demanda de públic, sensibilitzat amb les injustícies que es van cometre en el passat per motius polítics. «En ‘Música empresonada’ es reconeix els músics que van haver de silenciar els seus instruments i les seues partitures pel règim franquista. Ara podem escoltar-los en un espai que emociona com és l’històric monestir de Sant Miquel dels Reis», ha manifestat Amoraga.

Les entrades són gratuïtes i es poden descarregar des del 28 de setembre en consultar ací.

2021. «Música empresonada»