Pablo i Tonet IV, Campions de la Copa Diputació de València Caixa Popular de raspall

SempreValencia/ @semvalencia

El trinquet del Genovés ha sigut testimoni de la immensa felicitat de Pablo i Tonet IV (Ajuntament d’Ontinyent) després del quinze que els ha donat la partida i el campionat. La parella que ha vestit de blau este diumenge s’ha proclamat campiona de la V Copa Diputació de València – Caixa Popular de raspall gràcies a la victòria aconseguida contra l’equip d’Oliva amb Vercher i Brisca per un tanteig de 25-10.

L’enfrontament ha començat després de l’homenatge que la pilota professional ha rendit a Juan Cabanes Sanchis, campió de l’Individual de raspall els anys 1994 i 1995 i subcampió de 2004 i 2005. L’expilotari ha rebut el reconeixement a sa casa, el Genovés. Ha sigut ell l’encarregat de dipositar el nou trofeu que en acabar la partida alçarien els campions de la Copa. Els finalistes han fet entrega d’una samarreta de la competició amb el seu nom com a record d’un dia especial per a tots.

Amb els prolegòmens finalitzats s’ha donat el tret d’eixida a l’enfrontament esportiu. Pablo i Tonet IV, que han guanyat la reballada, han començat al dau. Des d’eixa zona de la canxa han deixat clar que les finals es juguen al màxim des del primer moment, sumant dos jocs consecutius i deixant veure un nivell excel·lent al qual no podien respondre els rivals, més incòmodes a l’inici de la partida. Però eixa situació ha canviat quan Brisca ha començat a entrar més en joc i ha sigut capaç de frenar les escomeses d’un Tonet IV esplèndid.

L’equip d’Oliva ha igualat a 10 el xoc i semblava que començava la partida de nou. Però amb els rojos al rest, Brisca ha protagonitzat l’esglai del matí. Després de l’encontre ha comentat als mitjans que ha patit una xicoteta luxació del muscle, que poc després ha tornat al lloc. El mitger de la Safor ha continuat l’encontre i amb l’ajuda del seu company han aconseguit pujar el val per cap al marcador i a punt han estat de posar-se 15-10. Una situació que, en cas d’haver-se materialitzat, podria haver suposat un punt d’inflexió molt favorable per al conjunt d’Oliva. Però no han pogut aprofitar eixe avantatge i sí que ho han fet els adversaris per a tornar a entrar en partida i volar cap a la victòria.

El resultat final de 25-10 a favor d’Ontinyent ha sigut celebrat amb alegria màxima per dos joves que rebossaven felicitat. Pablo aconsegueix el seu primer títol en una competició de llarga durada i Tonet IV suma la segona Copa al seu palmarés després que ho aconseguira en 2016 junt amb Moltó.

ENTREGA DE TROFEUS

Minuts després de posar el punt final a la partida s’ha procedit a l’entrega dels trofeus als quatre protagonistes de la jornada. Els subcampions Vercher i Brisca han rebut els seus de mans del president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Soriano; el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Armando Mercé i l’alcalde de Piles, David Morant.

Juan Cabanes Sanchis, campió de l’Individual de raspall els anys 1994 i 1995 i subcampió de 2004 i 2005. L’expilotari ha rebut el reconeixement a sa casa/ Fotos FUNPIVAL

Després ha sigut el torn per als grans campions. L’alcalde del Genovés, Pere Revert i el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, han sigut els encarregats d’entregar la reproducció del trofeu dels campions. A continuació ha arribat el moment estel·lar del diumenge amb el lliurament del nou trofeu creat enguany per a esta històrica competició. El director del Departament de Responsabilitat Social de Caixa Popular, Paco Alòs, ha sigut l’encarregat de dur a terme l’entreg