Moltó suma amb autoritat el seu quart títol individual

@semvalencia

Alfonso Moltó s’ha convertit este diumenge, per quarta vegada en la seua carrera com a pilotari professional, en el campió de l’Individual Bankia de raspall – Trofeu President de la Generalitat Valenciana. El jugador de Barxeta manté així la seua hegemonia com a dominador de la modalitat després de véncer 25-0 a Marrahí.

La pilota té estes coses, i a vegades, per molt que els protagonistes vagen preparats a totes les cites esportives que han d’afrontar, hi ha ocasions en què no ixen les jugades que s’havien entrenat en innumerables ocasions. I això és precisament el que li ha passat al jugador de Villanueva de Castellón. Marrahí, campió de l’Individual de 2014, no ha pogut anotar cap joc en l’encontre disputat a la localitat d’Oliva.

Eixe ha sigut el motiu de l’enfadat que estava amb ell mateix. “Vull disculpar-me amb la gent que ha vingut perquè vol veure una bona partida, disfrutar de l’ambient, però jo no he sigut jo hui”. Per contra, al seu adversari li ha eixit tot i ha vist com caminava ràpidament cap al quart títol del mà a mà dels cinc als que ha aspirat des de l’any 2015, quan va sumar el primer contra Waldo.

Res més acabar la partida, el novament campió ha tingut un bonic gest amb Marrahí, acostant-se fins al vestidor del trinquet de la Safor per a dedicar-li unes paraules de consolació a un rival que hui no ha tingut el seu millor dia. Moltó ha comentat després de la partida que “l’Individual d’enguany és el que millor m’he agafat. He jugat totes les partides quinze a quinze, tractant de dominar la pilota i passar-m’ho bé amb ella”. 

Com a colofó de la jornada preparada per a abaixar el teló de l’Individual de raspall, s’ha procedit a l’entrega dels trofeus als grans protagonistes. El vicepresident de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Cataluña, i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, han sigut els encarregats de donar el guardó al subcampió.

A continuació ha arribat el moment d’Alfonso Moltó. Raúl Virgili i Javier Grau, com a representants de Bankia, han fet entrega del trofeu que l’entitat financera atorga als campions del mà a mà. Han tancat l’acte el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, que han entregat a Moltó el fris grec tan representatiu de la competició.

Amb el nou campionat que ha sumat hui el pilotari de Barxeta, iguala en nombre de títols del mà a mà a Pasqual II. Ara queda per davant el rècord de deu Individuals que va aconseguir la gran llegenda d’Oliva, Waldo Vila.

GORXA

L’expilotari de Daimús ha sigut homenatjat durant els prolegòmens de la gran final. Ha sigut ell l’encarregat de portar fins al centre de la canxa el trofeu de campió que en finalitzar la partida ha rebut Moltó. A més, els dos finalistes li han regalat una samarreta commemorativa de la competició amb el seu nom. D’esta manera s’ha volgut retre homenatge a un jugador que va aconseguir proclamar-se campió del mà a mà en tres ocasions.

Un altre dels actes del diumenge abans de donar inici al duel esportiu ha sigut l’entrega dels trofeus del campionat Individual de raspall adaptat i també de la competició per equips.