Torneig d’exhibició al Club de Tenis València

Senior Masters Cup valencia 2019

@semvalencia

Anabel Medina, directora d’un torneig que fomenta el tennis femení i inclusiu, presenta aquesta primera edició a la província al costat del president de la corporació, Toni Gaspar, i la diputada Isabel García.

El suec Mats Wilander, exnúmero u del món, contra el medallista olímpic Albert Costa i David Ferrer enfront de Feliciano López, tots dos tricampions de la Davis, formen el quadre masculí del primer Senior Masters Cup que es disputarà a València, els dies 17 i 18 de maig en el Club de Tenis que porta el nom de la ciutat.

València s’estrena com a seu del Senior Masters Cup de tennis amb Wilander, Ferrer, Feliciano i Costa

El torneig d’exhibició, de caràcter solidari, va nàixer a Marbella, on manté seu, i desembarca a València amb el suport de la Diputació, l’Ajuntament i la Generalitat. La presentació d’aquesta primera edició valenciana del prestigiós torneig sènior de tennis ha tingut lloc en la corporació provincial, on el president, Toni Gaspar, i la diputada d’Esports i Igualtat, Isabel García, han exercit d’amfitrions acompanyant a la directora del torneig i guanyadora de Roland Garros, Anabel Medina.

La tennista de Torrent ha destacat la participació “d’històriques figures del món del tennis”, algunes en actiu, així com l’espai per a les joves promeses del tennis femení, que jugaran un partit d’exhibició en la jornada inaugural amb Anabel Medina mateix. En opinió de Medina, “el torneig és molt més que un quadre atractiu amb grans icones d’aquest esport, ja que genera accions solidàries, fomenta l’esport inclusiu i promociona el respecte pel medi ambient i l’educació”.

En la importància d’aquests valors han coincidit el president de la Diputació, Toni Gaspar, i la diputada Isabel García. Tots dos han considerat que les institucions, també representades pel gerent de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València, Jesús Casero, i el director general d’Esports de la Generalitat, Josep Miquel Moya, “han de recolzar aquest tipus d’esdeveniments que a més d’oferir un gran espectacle esportiu es preocupen per la difusió de l’esport femení i inclusiu”.

El tennis torna a València per la porta gran, després de l’eliminatòria de quarts de final de la Copa Davis que va acollir l’any passat la Plaça de Bous, on es va posar de manifest que “aquesta és una terra de tennis”, com ha assegurat el president de la Diputació, amfitrió de l’emocionant encreuament de la Davis que va acabar amb el triomf de David Ferrer en el cinqué partit de la sèrie davant Alemanya.

El Senior Masters Cup, que en anteriors edicions va ser seguit per una mitjana de 4.500 espectadors en pista i una audiència online de 82 milions d’usuaris, compta també amb un component solidari, ja que una part de la recaptació va destinada a l’ONG Goals for Freedom, que ha rebut un xec per valor de 1.400 euros per part dels organitzadors. La jornada inaugural, amb Anabel Medina i les joves promeses del tennis valencià com a protagonistes, serà d’accés gratuït en el Club de Tenis València, on les xiquetes i xiquets tindran l’oportunitat de pilotejar amb els participants en el torneig.

Entrades – Senior masters cup