Cap de setmana record a L’exposició que apropa les valencians a les joies artístiques

@semvalencia

L’exposició ‘Tresors de la Diputació. Art al Palau dels Scala’, que apropa a les valencianes i valencians part de les joies artístiques que conformen el patrimoni de la corporació provincial, compost per més de 4.000 pintures, escultures, dibuixos i gravats, ha rebut més de 2.000 visites durant els dos primers caps de setmana oberta al públic. Un total de 1.300 persones han pogut descobrir joies artístiques de grans mestres com Sorolla, Genovés, Miró i Kandinsky, entre altres destacades figures, durant aquest pont faller.

Aquesta mostra pot visitar-se de forma gratuïta en el Saló de Reines o Respecte de la corporació provincial fins al mes de juny els caps de setmana i festius, de 10 a 14 i de 16 a 20 hores. Amb obres d’Equipo Crónica, Manolo Valdés, Yturralde, Sempere, Millars o Ángeles Marco, la Diputació ha convertit el Saló de Reines en una sala d’exposicions, on exhibeix prop de 40 peces de diferents corrents, des de la tradició fins a l’avantguarda, donant cabuda als nous llenguatges artístics.

Aquesta iniciativa suposa un pas més en la democratització d’aquests tresors que es va iniciar amb la creació de l’OFITEC, Oficina Tècnica de Restauració, Investigació i Difusió del Patrimoni Artístic, en la present legislatura. D’acord amb Salva Calabuig, un dels conservadors de l’àrea de Patrimoni i comissari de ‘Tresors de la Diputació’: “la creació d’una oficina que s’encarrega de l’ordenació, conservació i difusió del patrimoni artístic de la Diputació ha permés disposar de més recursos humans, amb restauradors, conservadors i tècnics culturals, per a apropar l’art a les comarques”.

Pot visitar-se de forma gratuïta els caps de setmana i festius durant el mes de març

En l’actualitat hi ha al voltant de 200 obres “rodant pels municipis valencians”, assenyala el comissari de ‘Tresors de la Diputació’. I és que, a més d’aquesta mostra, la Diputació acosta el seu patrimoni a les comarques valencianes amb altres exposicions itinerants, com són ‘Memòria de la Modernitat’, que ara es troba a Sagunt des del passat 11 de març després d’acumular prop de 50.000 visites en el seu pas per Requena, Gandia, Alzira i Ontinyent, o ‘Dones en Marxa’, ubicada al Castell d’Alaquàs.

Indumentària valenciana

De la mateixa manera, el Palau dels Scala alberga durant d’aquest mes de març l’exposició ‘Les comarques valencianes i la seua indumentària’, que pot visitar-se de forma gratuïta els caps de setmana i festius, de 10 a 14 i de 16 a 20 hores. La mostra inclou una vintena de peces de València i les comarques del seu entorn, des de l’Horta fins a La Safor, passant pel Camp de Morvedre i La Ribera, així com peces típiques de les zones d’interior, amb vestimenta dels Serrans, Requena, la Vall d’Albaida, el Camp de Túria, la Vall d’Aiora o la Foia de Bunyol.

Es tracta d’una col·lecció de la valenciana Victoria Liceras, metgessa de professió, que porta més de 40 anys col·leccionant peces d’indumentària tradicional valenciana. Compta amb més de 2.000 vestits i accessoris originals, sobretot dels segles XVIII i XIX, així com altres dissenys de moda internacional que ajuden a entendre l’origen de la indumentària que hui dia continuem veient en les festes de les nostres ciutats i pobles.