Expojove es una referència per a l’oci i el turisme de la ciutat de València

@semvalencia

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat este matí la nova edició d’Expojove, que se celebrarà a Fira València des del pròxim 26 de desembre fins al 4 de gener. Segons ha explicat, la lectura i la literatura seran els eixos centrals de la fira, que comptarà amb múltiples activitats d’oci enfocades per a tots els públics.

«Expojove és un punt de referència ineludible en l’agenda cultural que conforma l’estratègia marcada des de la Regidoria de Cultura Festiva i l’Ajuntament», ha assegurat el regidor Pere Fuset. Així mateix, ha argumentat que el govern local està treballant per «potenciar una oferta cultural de Nadal descentralitzada, dins de la que es pretén que Expojove es convertisca en una referència per a l’oci i el turisme de la ciutat durant estes dates». «Aspirem, almenys, a igualar eixes 100.000 persones que van acudir l’any passat a Expojove», ha afegit.

El lema d’esta nova edició de Expojove és «Llegim», que marca com a eixos centrals la lectura i la literatura per a tots els públics. «Apostem per la lectura com a element temàtic d’esta nova edició, ja que considerem important fomentar la imaginació dins del món de la infància i de la joventut», ha explicat Fuset.

Durant esta edició, Expojove torna als pavellons 6, 7 i 8 del Fòrum Nord de Fira València, on es podran gaudir al llarg de més de 44.000 metres quadrats de múltiples activitats d’oci per a tots els públics. El regidor Pere Fuset ha afirmat que «este nou espai, utilitzat fins a l’edició de l’any 2011-2012, servirà per a complir l’objectiu marcat des de Cultura Festiva d’ampliar l’oferta familiar de Expojove al públic adolescent».

Les activitats programades per la Regidoria de Cultura Festiva tindran lloc en els pavellons 6 i 7 de Fira València; un espai de més de 9.000 metres quadrats que albergaran cinc escenaris diferents on es desenvoluparan 20 espectacles de 15 companyies escèniques -actuacions musicals, teatrals, contacontes i màgia- i 15 tallers per a tots els públics com per exemple manualitats, doblatge, narració de detectives i por, lectura oral, ‘booktrailer’ i cursos de lectures.

Entre les actuacions previstes, es realitzaran 14 espectacles diaris entre els que destaquen el músic Dani Miquel, el grup Pop Corn’s de Maduixa Teatre, Glüps Band, el musical sobre Robin Hood o el mag Jammes Garibo. També, els assistents i participants podran gaudir de Tirant lo Blanch, Alícia, Pinotxo, Sherlock Holmes, els espantacriatures i Geronimo Stilton, entre d’altres.

A més del programa corresponent a la regidoria de Cultura Festiva, se celebraran altres activitats en els pavellons més pròxims com, per exemple, una fira d’atraccions i una zona d’esports junt a la presència de les diferents marques que col·laboren en la celebració d’Expojove.

Entre les institucions participants enguany estan les regidories de Cultura Festiva, Mobilitat, Seguretat Ciutadana, Joventut, Medi Ambient, Desenvolupament Urbano i Comerç, de l’Ajuntament de València; l’EMT, la Fundació Esportiva Municipal i la Junta Central Fallera; l’Institut Valencià de la Joventut, la Diputació de València, la Direcció General d’Infància i la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat; el València Club de Futbol, el Llevant Unió Esportiva, el València Basket Club, la Fundació Trinidad Alfonso; l’Associació Espanyola Contra el Càncer, la Unitat Militar d’Emergències i la televisió pública À Punt, entre molts altres.

El disseny del cartell de la present edició ha sigut realitzat per Rubén Darío Aledón García, estudiant de la Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València. «La imatge forma part de l’aposta estratègica de la difusió de la marca València al món, per a la que és molt important el suport que suposa el treball que realitzen dissenyadors, il·lustradors i cartellistes valencians», ha afegit Fuset.

L’horari establit per a esta edició, que comença el 26 de desembre fins al pròxim 4 de gener, serà d’11.00 a 20.00 hores; a excepció del dia 31, dia de Cap d’any, que obrirà de 10.00 a 14.00 hores, i el dia 1 de gener, de 16.00 a 21.00 hores. A través de l’etiqueta #ExpojoveVLC, la Regidoria de Cultura Festiva pretén que les diferents xarxes socials es convertisquen en una via de diàleg, en la qual, assistents i participants puguen comentar i aportar les seues experiències durant la seua visita a la fira.