Hassane Ahouchar i Raquel Landín protagonistes als Premis del Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València

SempreValencia/ @semvalencia

Hassane Ahouchar i Raquel Landín han sigut els grans protagonistes de la gala de lliurament de premis de la XXI edició del Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València, que aquesta vegada s’ha celebrat en el Palau de Congressos. La diputada de Joventut, Igualtat i Esports, Isabel García, va acompanyar a les guanyadores i guanyadors de les diferents categories, en un esdeveniment amb presència d’entitats col·laboradores, clubs i ajuntaments, entre altres convidats.

Ahouchar i Landín, amb diversos triomfs a la seua esquena, no van ser els únics protagonistes d’un circuit que enguany han completat 252 ‘runners’. També van tindre el seu merescut reconeixement M.ª José Cano i Patricia Montalvo, que van completar el podi en la categoria general absoluta femenina, així com Khalifa Zharnoun i Luis Félix Martínez, segon i tercer respectivament en la categoria masculina.

El circuit de la Diputació, en la seua XXI edició, ha estat compost per huit carreres de 10K, una mitjana marató i tres grans fons, va començar el 21 d’abril amb la XXX Mitjana Marató Popular de la Vall de Segó i va finalitzar el passat 21 d’octubre amb la 10K més arrelada del circuit, la Pujada al Castell de Xàtiva, que va comptar amb al voltant de 800 participants.

En total, 252 corredors i corredores han completat en la present edició un circuit que compta amb diferents categories per a homes i dones de totes les edats, des de promeses a veterans. Respecte a la participació femenina, una de les grans prioritats de l’organització i la diputada Isabel García, s’ha mantingut un any més per damunt del 20%.

A més del lliurament de trofeus, durant la gala no van faltar els regals tècnics, un dels principals incentius d’aquest circuit per a reconéixer l’esforç dels ‘runners’. Aquesta vegada els ‘runners’ que han completat 8 proves s’han portat una samarreta personalitzada; els que han cobert 9 carreres han recollit el seu mocador; una dessuadora per a les corredores i corredors que han aconseguit la desena de carreres; i un paravent per als qui han aconseguit completar les 12 proves del circuit.

Participació i Igualtat

Per equips, The Kenyan Urban, Serrano Club Atletismo i Gaes Running han sigut els clubs vencedors en la categoria femenina, mentre que en la masculina han triomfat Gaes Running Team i Serrano Club Atletismo, en un Circuit que ha comptat amb la participació de més de 40 clubs. Quant a participació, han destacat el Club Deportivo Never Stop Running, la Colla El Parotet i el Club Deportivo Universitario Polideportivo de València, amb 28, 24 i 19 participants respectivament.

En aquest sentit, algunes carreres com la VII 10K Nocturna Platja de Gandia va comptar amb una massiva presència de més de 2.500 ‘runners’ o el XXXIX Gran Fons Siete Aguas, que va reunir a més de 1.200 participants. Per la seua part, la prova més llarga del Circuit, la mitja marató de La Vall de Segó, va reunir a 365 corredores i corredors.

 

En la línia d’incentivar la participació femenina en aquest circuit, aquesta edició ha comptat amb noves carreres 10K com les de Manises, Utiel i Benaguasil. I per a aprofitar la diversitat provincial també s’han inclòs unes altres, com el gran fons de la Pobla de Vallbona. Amb aquests canvis i novetats en el calendari, la corporació ha fet “una clara aposta per la vertebració del territori i la igualtat de gènere a través de l’esport”, segons explica la diputada Isabel García.

Així mateix, la diputada ha destacat la importància de l’esport, que “ens dóna lliçons de tolerància i igualtat, ja que davant la línia de meta totes i tots som iguals”, i l’èxit de participació d’aquest circuit, que enguany ha comptat amb més de 12.000 corredores i corredors, la qual cosa, en paraules de García, demostra “la seua consolidació com un atractiu per als amants del ‘running’».