La Diputació de València presenta els trofeus de pilota de ‘Raspall’ i ‘Escala i corda’

trofeus pilota presentació

SempreValencia/ @semvalencia

Aquest dilluns’han presentat els trofeus Diputació de Raspall i Escala i Corda, que es disputaran al llarg de juny en diferents municipis valencians i, com a principal novetat, també en localitats d’Alacant i Castelló. Un any mes l’esport autocton de la Comunitat estarà present a un gran nombre de municipis on la pilota està molt arrel.lada. Sense cap dubte la institució provincial torna a recoltzar la pilota amb el suport de les modalitats amb mes relevancia del territori de la provincia.

En aquestes copes es manté la configuració dels equips en parelles, principal senyal d’identitat de tots dos trofeus. En aquestes edicions, onzena d’escala i corda i quarta de raspall, els equips comptaran amb les figures més rellevants de cada modalitat, però també amb joves promeses del món de la pilota.

Les dues competicions transcorreran pràcticament en paral·lel, a diferència que la copa de raspall comença i acaba una setmana abans que la d’escala i corda. Ambdues competicions arrancaran entre aquesta setmana i la que ve i acabaran el 7 i 15 de juliol respectivament.

En la presentació dels trofeus han estat presentes integrants dels equips participants, entre els quals no han faltat els jugadors més destacats del moment, com Pujol II, Moltó, Marc o Ian, el gran protagonista de l’última Lliga de Raspall que també compta amb el suport de la Diputació, en la qual l’equip de Senyera es va imposar en la final al trio de Barxeta.

Fotos: Diputació de València

Dos milions d’euros d’inversió

La Diputació de València invertirà 2 milions d’euros en la recuperació de trinquets i espais vinculats al món de la pilota en els municipis valencians entre enguany i el pròxim. Aquesta partida, avançada aquest dilluns pel president, Jorge Rodríguez, durant la presentació de les copes de Raspall i Escala i Corda que porten el nom de la corporació, serà gestionada per l’àrea d’Esports que dirigeix Isabel García i “complementarà la línia d’inversió del Consell en trinquets, dins de la col·laboració entre ambdues institucions”.

Aquests 2 milions d’euros són part del superàvit del passat exercici i, en opinió del president de la Diputació, Jorge Rodríguez Rodríguez, “responen a un criteri d’excepcionalitat, ja que aquestes inversions tenen per objecte ajudar als municipis a recuperar trinquets oblidats durant anys, amb l’impuls que açò pot suposar per a l’esport base i la pedrera de l’esport autòcton”.