Ouais Zitane y Raquel Landín son els mes ràpids a la Primera edició de la 10K de Manises

Salida Carrera Manises

SempreValencia/ @siskoestelles

Ouais Zitane s’ha estrenat amb victòria en la vintiunena edició del Circuit de Carreres Populars de la Diputació. El marroquí del Mediterranea Atticus va aconseguir la victòria en la 10k de Manises per davant del seu compatriota Hassane Aouchar, que va acabar segon i aferma el seu liderat en el Circuit. En categoria femenina, Raquel Landín també aconseguia la seua primera victòria en el Circuit de la Dipu.

En la primera edició de la 10k de Manises com a part del calendari de carreres de la corporació provincial, 620 atletes van aconseguir creuar la meta en una prova amb molt nivell. Zitane va córrer a un ritme de 3’10» el km per a portar-se la victòria amb 10 segons d’avantatge respecte al seu excompany  Hassane Aouchar, que arribava a Manises després de dues victòries consecutives. El podium absolut, a 48 segons del guanyador, el va completar el campió d’Europa Juan Carlos de la Ossa, que va anar el gran atractiu enguany entre els participants.

Luis Félix Martínez i Octavio Sanchis, tots dos del Cárnicas Serrano, van quedar relegats del podi per primera vegada en aquesta vigesimoprimera edició. També va haver-hi alternança en el primer posat promesa amb el triomf de Samuel Pérez, per davant d’Antonio Cubero, que aquesta vegada va quedar en segon lloc. Miguel Ángel Plaza va tornar a vèncer en la seua categoria de veterans B. Miguel Ruiz es va imposar en Veterans C i Xavi Pons, del Correliana, es va portar la victòria en la categoria junior.

En dones, Raquel Landín es va anotar el seu primer triomf en la present edició. L’atleta del The Kenian Urban Wey va aconseguir la victòria per davant de Mª José Cano, del Cárnicas Serrano, segona a quasi un minut de la guanyadora. El podium absolut femení ho va completar Patricia Montalvo, qui a més es va portar la victòria en la seua categoria de veteranes. Mª Antonia Serrano, una vegada més, es va imposar entre les dones del seu grup d’edat de veteranes B. Nazareth Asencio va ser la vencedora de la categoria promeses; Mª José Miguel va vèncer en veteranes C i Andrea Palacios va ser la vencedora junior

El Never Stop Running va ser el club amb major nombre de participants en línia de meta, seguit pel club atletisme Serrano i la Universitat Politècnica de València. Pel que es refereix a la procedència dels participants, València, Manises i Paterna van ser les localitats que més inscrits van aportar a la prova.

Després de córrer-se les quatre primeres proves, el circuit de la Dipu es pren ara una breu pausa per a reaparèixer el pròxim 9 de juny amb el 10k Nocturn de Gandia.