València acollirà a les germanes Muzychuk després de negar-se a jugar en Aràbia

SempreValencia/@semvalencia

L’Ateneu Mercantil de València serà la seu del campionat i Demòcrates Valencians se situa com a principal col·laborador

La ciutat de València acollirà a les grans mestres d’escacs Anna Muzychuk i Mariya Muzychuk després de la seua renúncia a jugar el Campionat Mundial en Aràbia Saudita per estar obligades, segons les normes del règim a vestir com marca la llei islàmica. Les dos, germanes i vencedores d’anteriors competicions mundials, van renunciar al Torneig Mundial per a, segons la publicació d’Anna en Facebook que es va fer viral, no trair els seus propis principis.

Ara, el pròxim dia 4 de febrer, a partir de les cinc de la vesprada, l’Ateneu Mercantil acollirà a les germanes Muzychuk, d’origen ucraïnés i arribades després d’una gira europea, situant al Cap i Casal com a primer punt de parada en Espanya. Així, i de la mà del Club Laboratori SyS de Paterna, les Muzychuk estaran acompanyades d’altres jugadores d’escacs de talla mundial com són l’eslovena i campiona mundial juvenil Laura Unuk o la campiona d’Espanya Sabrina Vega i la valenciana Marta García.

La cita, que serà el Primer Esdeveniment Internacional d’Escacs Femení de la Comunitat Valenciana, situarà a la ciutat de València en els periòdics i televisions de tot el món, ja que les partides s’emetran en directe a través de diversos mitjans i canals.

Demòcrates Valencians

Un dels principals col·laboradors, que ha treballat per a que el Torneig vinga a València, a més de diverses empreses de capital valencià i el propi Ateneu Mercantil que cedirà el seu teatre per a l’ocasió, és el partit valencianista Demòcrates Valencians.

Per al portaveu dels valencianistes, Sandre Llopis de Pau, “l’actitud de les germanes Muzychuk rebutjant participar en el Torneig Mundial en Aràbia, i renunciant a importants quantitats de diners, és un exemple de principis i igualtat”. Llopis de Pau s’ha felicitat pel fet que València siga seu mundial d’un esdeveniment d’escacs i ha animat a seguir i visitar el Torneig, una fita que afirma “ens entronca amb l’esport, la igualtat i la lluita real pels drets de la dona”.