Hassane Aouchar i Fátima Ayachi s’imposen en la XXIII edició del Gran Fons Vila de Paterna

SempreValencia/ @semvalencia

Hassane Aouchar i Fátima Ayachi s’han anotat la victòria en la XXIII edició del Gran Fons Vila de Paterna, pertanyent al Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València. En el cas de Aouchar, es va portar la victòria per davant Ouais Zitane, amb un temps de 47’03» i amb aquest triomf suma ja sis victòries en la present edició del Circuit. Per la seua banda, Fátima Ayachi segueix imbatible en el circuit i va aconseguir la seua sisena victoria.

La carrera que es va celebrar a Paterna aquest diumenge va gaudir d’un gran nivell i una extraordinària convocatòria, ja que va reunir a més d’1.800 atletes en la localitat de l’Horta Nord.

El podi absolut del Fons de Paterna ho va completar Ismael Quiñones. Els atletes del Gaes i el Cárnicas Serrano van copar els deu primers llocs de la general masculina, en la qual sens dubte s’ha convertit en els últims anys en la carrera més exigent del circuit per l’extraordinari nivell dels participants.

Miguel Ángel Plaza, que reapareixia després de proclamar-se campió d’Europa de marató M50, va aconseguir un nou triomf en la categoria de Veterans B, una mica abans havia arribat a meta el primer classificat promesa, Ángel David Méndez. La victòria en el grup d’edat junior va ser per a l’atleta de la UPV: Carlos Domene, mentre que en la categoria Veterans C va aconseguir una vegada més la victòria Miguel Ruiz Villena.

Ayachi segueix imbatible

Si en homes dos equips van lluitar pels llocs d’honor, en dones la història va ser monocolor. Cárnicas Serrano va copar per complet el podi femení. Fátima Ayachi segueix imbatible en el circuit i va aconseguir la seua sisena victòria. En segona posició va arribar Davinia Albinyana i el tercer lloc absolut li’l va portar Irene Espí.

Una altra atleta de Cárnicas Serrano, Yoana García, es va portar la victòria en la categoria femenina. Mª Antonia Serrano del Runners Ciutat de València va véncer en Veteranes B. La Rabosa Raquel Dolz es va anotar el triomf en promeses, mentre que Nerea García i Magda Vila van ser les vencedores de la categoria junior i veteranes C. Un 20% de les participants del Fons de Paterna van ser dones.

En la classificació de clubs més nombrosos va guanyar el de sempre i en aquest cas amb més motiu perquè corria a casa. Orero Paterna Runners va presentar 119 atletes. El segon va ser el club organitzador: Carnicas Serrano, amb 76, mentre que el tercer lloc d’aquesta classificació li’l va portar Runners Ciutat de València.

Dels més de 1.800 inscrits, 1.662 van aconseguir passar la meta. Una xifra molt destacable si tenim en compte que aqueix mateix dia el Fondo de Paterna compartia calendari amb moltes altres carreres. El Circuit de la Dipu continuarà el pròxim 29 d’Octubre amb la tradicional pujà al Castell de Xátiva. Un 10k en la capital de la Costanera que pot resultar decisiu.