Trofeu futbol Platja en Valencia els dies 15 i 16 de juliol

@semvalencia

La Platja del Cabanyal de València acollirà els dies 15 i 16 de juliol la vint-i-quatrena edició del Trofeu de Futbol Platja ‘Ciudad de Valencia’, el torneig més antic d’Espanya de la seua especialitat. La competició, que rep una ajuda de la Diputació de València a través de la convocatòria dirigida a esdeveniments extraordinaris, s’ha presentat aquest dimecres en el Complex Esportiu-Cultural La Petxina.

“En pocs anys aquest torneig s’ha convertit en una cita obligada per als esports estiuencs i açò és perquè s’estan fent bé les coses. Ho vaig acollir amb afecte perquè com a canària que sóc, practiquem infinitat d’esports en la platja”, ha assenyalat la diputada d’Esports, Isabel García, qui ha intervingut en la roda de premsa al costat de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau; i el gerent de Futplaya Eventos, Carlos Egea.

El torneig es divideix en quatre competicions diferents. A més del Futbol Platja Amateur de primer nivell, tant masculí com femení, les Comissions falleres de la ciutat dirimiran per portar-se la segona edició de la Copa Falles. Així mateix, com a novetat enguany se celebrarà la Copa sub 15, que naix amb la intenció d’anar incorporant a aquest esport als més joves. “Resulta molt positiva aquesta relació intergeneracional, en ajuntar adults amb joves i homes i dones que significa el Trofeu”, ha assegurat Isabel García.

Per la seua banda, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha destacat “la capacitat del torneig per a reinventar-se cada any”, indicant que la competició “amplia l’oferta esportiva de la ciutat, amb activitats gratuïtes que es converteixen en un atractiu turístic més per a València”.

De la mateixa manera, Carlos Egea, gerent de Futplaya Eventos, ha assenyalat que l’aposta d’aquesta edició és l’esport femení i la joventut, així com la cada vegada major internacionalització d’un esdeveniment que reunirà a més de mig miler de jugadors, “alguns d’ells de Colòmbia, Senegal o Romania”, ha afegit.

 

 

Partit d’exhibició entre València CF i UD Fonteta

Amb tot, un dels plats forts que ofereix el torneig enguany serà el partit d’exhibició entre dos dels equips capdavanters de la ciutat. Així, València CF i la UD Fonteta, que recentment han lluitat per classificar-se per a la fase final de la Lliga Nacional, es veuran les cares sobre les arenes de València per a reeditar un dels duels més interessants del Futbol Platja nacional.

Aquest xoc tindrà com a preàmbul el ja tradicional partit d’exhibició, disputat per ex jugadors de futbol del València CF, Llevant UD, jugadors d’equips nacionals de Futbol Sala, personatges de la societat valenciana, així com una selecció de periodistes esportius de la ciutat. Un esdeveniment que tornarà a convertir a València en l’epicentre del futbol platja com és tradició des de fa anys, ja que va ser la primera ciutat espanyola en la qual es va jugar un torneig d’aquest esport, fa ja 23 anys.