La Vuelta 2017 recorre la Comunitat i tindrà un final en Sagunt i una eixida a Llíria

SempreValencia/ @semvalencia

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el director de la Vuelta, Javier Guillén, han presentat aquest dilluns en les Termes Romanes de Llíria les etapes valencianes de la ronda ciclista, que es correran el 24 d’agost amb final a Sagunt i el 25 d’agost amb eixida a Llíria. L’alcalde de la localitat edetana, Manuel Civera, ha sigut l’amfitrió d’un acte al que han assistit alguns dels seus homòlegs de la resta de municipis valencians pels quals enguany passarà la Vuelta, i els diputats Isabel García, Pilar Moncho, Voro Femenía i Mercedes Berenguer.

En paraules del president de la Diputació, que torna a apostar per invertir en la ronda ciclista perquè la serp multicolor travesse un any més les carreteres valencianes, “la consolidació de la Vuelta en la nostra província és un pas més en l’acostament d’aquesta institució cap a les comarques, que estem duent a terme no solament en l’àmbit de la gestió i els serveis, sinó també a través de projectes culturals i esdeveniments esportius”.

El president provincial ha afegit que les xifres de la Vuelta justifiquen la inversió realitzada per les àrees d’Esports i Turisme, ja que “pocs esdeveniments tenen la capacitat de difondre els tresors turístics de les nostres comarques amb 3 hores de retransmissió en directe per televisió, a través de 40 canals que ofereixen el senyal a prop de 200 països”. La Vuelta 2016 va deixar en la província de València un impacte econòmic de 500.000 euros en al voltant de dues nits.

Una finestra al món

Per la seua banda, el director de la Vuelta, Javier Guillén, ha agraït la fidelitat de Rodríguez i el seu equip amb la prova ciclista i ha destacat els encants dels municipis valencians i l’orografia d’un terreny que “permet viure sempre grans etapes”. A continuació, Guillén ha detallat els perfils de les dues etapes que recorreran les carreteres valencianes a la fi d’agost, en la primera setmana de la carrera.

La sisena etapa de la Vuelta 17, entre Vila-real i Sagunt, presenta un recorregut de 198 quilòmetres, amb l’ascensió als ports de la Chirivilla, el Oronet i el Garbí i el pas per municipis com Gátova, Olocau, Náquera, Serra, Torres-Torres, Segart, Algimia de Alfara i Estivella. Un dia després, la setena etapa partirà de Llíria rumb a Cuenca, i els corredors passaran al costat d’altres municipis de la província com Domeño, Casinos, Losa del Obispo, Calles, Chelva, Tuéjar, Titaguas i Aras de los Olmos. La línia de meta estarà situada a Cuenca després de recórrer 205 quilòmetres en l’etapa més llarga de la Vuelta.

Fotos: Raquel Abulalia.

L’amfitrió de l’acte, Manuel Civera, ha definit l’etapa que parteix de Llíria com “un element dinamitzador del patrimoni d’un municipi emprenedor i acollidor”. L’alcalde, qui ha rebut als responsables de la Diputació i la Vuelta en el Santuari de Mura, un centre de peregrinació amb 2.000 anys d’història declarat Bé d’Interès Cultural, ha agraït a Rodríguez i Guillén “aquesta finestra al món que ens ajuda a vendre’ns com a ciutat”.

Javier Guillén ha fet l’ullet a la penya ciclista Pedal de Llíria, la més antiga que existeix en terres valencianes, i ha anunciat les novetats en la cobertura de la carrera, que “aquesta vegada compta amb dos helicòpters, un per a arreplegar amb imatges àrees els encants turístics dels municipis”. Les dades d’audiències del passat any, amb 1,5 milions d’espectadors per etapa i 364 milions d’espectadors de 190 països en total, demostren el potencial d’aquest projecte esportiu i turístic “global”.

Tant en l’arribada a Sagunt com en l’eixida de Llíria, els aficionats i les famílies en general podran gaudir d’una fan zone i del contacte amb els protagonistes de la carrera, ja que la zona en la qual se situen els autobusos dels equips està oberta al públic. Així ho ha explicat el responsable de la ronda ciclista, que per a finalitzar la seua intervenció ha esmentat l’ascensió a un port com El Garbí, icona del cicloturisme que “s’ha convertit en un fenomen de masses pel qual també hem de treballar”.