Aouchar i Maria José Cano s’imposen en un Gran Fons de Llíria en què augmenta la participació de dones

Sempre Valencia/ @semvalencia

Com ja va ocórrer l’any passat, el mercuri s’ha disparat en el Gran Fons de Llíria, amb la tòrrida vesprada del dissabte 17 de juny. En l’apartat purament esportiu, la carrera ha servit per aclarir un poc més les diferents classificacions del Circuit. Hassane Aouchar ha tornat a guanyar i suma ja tres victòries consecutives, situant-se al capdavant de la classificació general masculina.

El seu gran rival per a la victòria absoluta del Circuit, Ouais Zitane, ha acabat en cinquè lloc, entrant en meta al costat del seu company d’equip David Aparicio. En el pòdium absolut masculí, Octavio Sanchis, del Cárnicas Serrano, ha sigut segon, mentre que el tercer lloc ho ha ocupat Hicham Ettaichmi, que un any més torna a ser dels més regulars en el circuit.

En la resta de categories masculines Miguel Ángel Plaza no ha tingut problemes per a portar-se el triomf en la categoria de veterans B. Antonio Cubero, de Correcaminos, ha tornat a ser la millor promesa; Pablo Flores, de l’Orero Paterna, ha vençut en el grup d’edat júnior; i el vencedor de la categoria veterans C ha sigut l’atleta de Galápagos, Miguel Ruiz Villena.

 En categoria femenina, aquesta vegada la dominadora de la general, Fátima Ayachi no ha participat i el triomf se l’ha portat Mª José Cano, del club atletisme Membrilla. Han acompanyat a Cano en el pòdium absolut femení la incombustible Patricia Montalvo, una vegada més vencedora de la seua categoria, i el tercer lloc se l’ha portat Laura Castellano, del Benicorrer Benissanó.

En la resta de categories femenines, l’atleta del Runners Ciutat de València, Mª Antonia Serrano Jareño s’ha imposat en Veteranes B, Geles Gimeno ha vençut en promeses, Nerea Garcia en júniors i Mª José Miguel en veteranes C. Tots els participants han patit els rigors d’una calor asfixiant, encara que el recorregut agradable de la prova, especialment pel Parc de Sant Vicent, ha ajudat.

Un total de 772 corredors han aconseguit finalitzar la prova amb un 20’3% de participació femenina. Per equips, per cinquena carrera consecutiva el club amb més atletes «finishers» ha sigut l’Orero Paterna Runners, seguit del Club atletisme Edeta de Llíria i en tercer lloc el Never Stop Running. La pròxima cita serà l’1 de juliol amb el 10K Godella Nicoboco, una carrera que torna enguany al calendari degà de l’atletisme popular valencià.