El Circuit de Carreres de la Diputació arriba a Gandia amb el 10k Nocturn

@semvalencia

El Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València fa parada aquest cap de setmana en la platja de Gandia. La capital de la Safor acull la sisena edició del 10k Nocturn que acudeix puntual a la seua cita habitual de l’últim cap de setmana del mes de maig. Es tracta sens dubte d’una de les proves més espectaculars del calendari, ja que al plaer de córrer pel meravellós passeig marítim de la platja de Gandia s’uneix també la nocturnitat en la qual transcorre la segona part de la carrera.

El 10k s’ha convertit en pocs anys en referència per a molts corredors i és també la prova més atractiva per al públic de fora de la Comunitat Valenciana. En açò té molt a veure l’atractiu turístic de la platja Gandia. Hi haurà participants de 17 províncies espanyoles diferents i s’han inscrit corredors de fins a 24 nacionalitats diferents. Més de 700 prendran l’eixida dels més de 2700 que formen el cens complet.

Encara que sens dubte del que Gandia més pot presumir és de la participació femenina. Un 30% de les inscripcions són de dones. Els clubs també s’han mobilitzat per a participar en la festa del 10k Nocturn de Gandia amb l’Orero Paterna Runners com a entitat amb més participants, seguida pels amfitrions del Club Atletisme Safor Delikia i el Club de Córrer del Garbí. En el rànquing de clubs no falten els habituals del circuit com el Never Stop Running, la Colla del Parotet de Massanassa o el Runners Ciutat de València.

Tampoc faltaran el Cárnicas Serrano i el Gaes Running Team que copen, després de tres proves disputades, les principals classificacions del Circuit i així sembla que continuarà després de la prova de Gandia. El recorregut és molt atractiu per als corredors en tractar-se d’un 10k rapidíssim, totalment pla i amb circuit homologat, per la qual cosa els temps de cada participant quedaran registrats oficialment per la Federació Espanyola d’Atletisme.

Un altre dels atractius de la prova són els nombrosos punts d’animació distribuïts en el recorregut, açò, unit a la ingent quantitat de públic que es van a trobar els corredors al llarg del passeig marítim i els carrers per on transcorre la carrera, fan d’aquest 10k Nocturn de la Platja de Gandia sens dubte una de les proves més atractives del Circuit de la Diputació.